fbpx Skip to content

FIT Aqua zománcfesték család

A FIT univerzális zománcfestéke kitűnően alkalmazható fa és fém felületekre egyaránt.

Az elmúlt évtizedben szintet léptek a vizes alapú festékek- Amiről nemrég még azt gondoltuk, hogy csak oldószeres anyaggal lehet elérni – kiváló tapadás, kopásállóság – most már a lényegesen kedvezőbb tulajdonságú vizes festékek számára is elérhetővé vált. A vizes és oldószeres anyagok összehasonlításáról a FIT Tudástárban olvashat részletesebb ismertetőt.

Oldószer VS. vízbázisú festék

Az alkidgyanta kötőanyaggal készülő oldószeres zománcfestékek hígítója robbanásveszélyes anyag. A festék felvitelekor (különösen zárt térben) egészségre ártalmas gőzök halmozódhatnak fel. A lassú száradási időt pedig hozzáadott, káros nehézfémsókkal gyorsítják fel. Ezzel szemben a vizes alapú festékek környezetbarát módon készülnek és a felhasználásuk során is lényegesen kisebb környezeti terhelést jelentenek. A szerszámok egyszerűen, vízzel elmoshatók. A vizes festékeknek (a FIT zománcoknak mindenképpen) semleges illatuk van. Ezen tulajdonságok miatt a FIT gyárban elköteleztük magunkat a jövő festékei, a vízbázisú anyagok mellett.

A FIT zománcfesték

A kezelt felületet teljesen fedő, egyenletes, esztétikus bevonatot képező zománcfestéket alkalmazhatjuk fémre és fára egyaránt. A különböző anyagú felületekhez kétfajta alapozót fejlesztettünk ki. Fára használjunk FIT Aqua töltőalapozót. Fém felületeket készítsük elő FIT Aqua korróziógátló alapozóval. Az alapozók használata garantálja az időtálló tapadást bármit is festünk. A fa felületek bevonására használhatunk FIT Aqua vékony- vagy vastaglazúrt. Ha teljesen fedő réteget szeretnénk kapni, dolgozzunk zománcfestékkel. A teljes fedés előnye, hogy semennyire sem engedi át a napfényt és így az anyagokat erőteljesen igénybe vevő UV-sugárzást. A FIT zománcfestékek vastag, esztétikus védőréteget képeznek.

Tulajdonságjavító anyagok a FIT festékekben

A FIT minőség a zománcfestékeink esetében is megfigyelhető. Célunk, hogy ha magyar fejlesztésű és gyártású anyagot használ, hosszú évekig elégedett legyen az eredménnyel. A FIT Aqua zománcfestékben ezért a kötelező elemek (kötőanyag, pigmentek) mellett számos tulajdonságjavító adalék található. Minden festékünkbe teszünk a praktikus cseppmentesítő anyagból, ezért hengerezéskor kevésbé fröcsög a festék. Oda kerül, ahová való, minimális a veszteség. Az ecseteléskor figyelhető meg a FIT Aqua zománcfesték kiváló terülő képessége. Az ecset szálai által húzott csíkok egyenletes felületté állnak össze. Ez sem a véletlen műve, külön anyag felel érte a receptben. Fontos, hogy a kültéren-beltéren egyaránt használható bevonatok minél jobban ellenálljanak a víznek. A vízlepergető adalék nagyfokú biztonságot ad. Végül nem mindegy, hogy a felvitt és megszáradt festék mennyire bírja a mechanikai gyűrődést. Ezt a tulajdonságát karcállóság javító szerrel turbóztuk fel.

A FIT Aqua zománcfestékek legfőbb jellemzői

  • egyenletesen tapad
  • színtartó
  • karcálló
  • cseppmentes
  • vízlepergető
  • kiválóan terül
  • jó ár-érték arányú

A FIT zománcfestékek színei

Kimagasló színtartóság

A FIT zománcfestékek 16 féle népszerű színben érhetők el partnereink üzleteiben. Kiváló minőségű pigmenteket használunk a tökéletes színek eléréséhez. A honlapon látható színek tájékoztató jellegűek. A monitoron megjelenő árnyalatok nem minden esetben adják vissza tökéletesen a valóságot. Kérjük keresse a FIT zománcfesték mintatáblákat a jobb festékboltokban!

fehér - RAL9016

fehér - RAL9016

törtfehér

törtfehér

homok

homok

krém - RAL1015

krém - RAL1015

pasztellzöld - RAL6021

pasztellzöld - RAL6021

betonszürke - RAL7040

betonszürke - RAL7040

nektársárga

nektársárga

lombzöld

lombzöld

antracit - RAL7010

antracit - RAL7010

piros - RAL3020

piros - RAL3020

óceánkék

óceánkék

fekete

fekete

vörös

vörös

pasztellkék

pasztellkék

avar - RAL8025

avar - RAL8025

acélszürke

acélszürke

Röviden a lényeg – a FIT zománcfesték családja

Zománcfestékek
FIT Aqua zománcfesték

17 színben kapható vízbázisú zománcfesték fa és fémfelületek bevonására. Emelt minőségű termék tulajdonságjavító adalékokkal. Gyártása és felhasználása környezetbarát. Vízzel hígítható, a szerszámok vízzel takaríthatók.

Zománcfestékek
FIT Aqua töltőalapozó

A FIT zománcfesték fa felületekre készített alapozója. Használatával festéket takaríthat meg. A végső bevonat egyenletesebben, tartósabban tapad.

Zománcfestékek
FIT Aqua korróziógátló alapozó

A FIT zománcfesték fém felületekre készített alapozója. A felületen meggátolja a rozsda képződését, meghosszabbítja a zománcfesték élettartamát.

Kérdése van? Szakértő kollégánk rendelkezésére áll!

A FIT zománcfesték családja