fbpx Skip to content

FIT falfestékek és készglett

Különösen büszkék vagyunk a saját receptúra alapján készülő FIT falfestékek családjára. Minden elemén érződik a FIT szemlélet – kiváló minőséget, a lehető legjobb áron. Ehhez tartjuk magunkat akkor is, amikor könnyebb lenne beállni a sorba és maximalizálni a profitot a minőségi összetevők arányának csökkentésével.

A barkácsáruházak és bevásárlóközpontok pultjai roskadoznak a festéknek nevezett termékektől. Sajnos a laikus vásárló sokszor nem tudja, hogy az a „festék”, amit vásárolt több bosszúságot fog okozni, mint örömöt. Ne feledjük: csodák nincsenek. A falfestékek árának meghatározó összetevője a bennük felhasznált kötőanyag mennyisége. Ha nagyon olcsó egy festék, garantáltan kicsi a kötőanyag tartalma. Ilyenkor nagy vödrökben, vizet és mészkőport vásárolunk. A legolcsóbb falfestékek négy-ötszöri átfestés után sem fednek megfelelően. Festék választáskor érdemes tehát nem csak az árcímkét tanulmányozni, hanem megvizsgálni az anyag kiadósságát (hány négyzetmétert tudunk egy liter festékkel kifesteni) és hozzáadott adalékanyagokat. Ezekből az adatokból állapíthatjuk meg a termék ár-érték arányát, ami a FIT festékek esetében kiemelkedően jó.

A falfestés nem luxus! Tudjuk, hogy fontos az ár, ezért mi is fejlesztünk gazdaságos árú termékeket, de van egy szakmai minimum, ami alá sosem megyünk. Ezért lehet biztos benne, hogy egyik FIT falfesték sem okoz majd önnek csalódást. Minden FIT festék kötőanyag tartalmát úgy állítottuk be, hogy a konkurenseknél jobb minőséget érjünk el. Egy speciális adalékanyaggal elérhetjük, hogy a falfesték könnyen kenhető, de amint a henger, vagy az ecset nyomása enyhül, az anyag viszkozitása megnő, így a festék nem csöppen le. A csepegésgátló adalékok a prémium festékekre jellemzőek. Nálunk viszont minden FIT falfesték tartalmazza őket! Környezetbarát festékeink oldószermentesek, kellemesen semleges illatúak.

A FIT falfestékek felhasználási területei: beltéren, kültéren, lábazaton, beton és pala felületeken.

Falfesték választás – mégis mire figyeljek?

Falfesték választás előtt gondosan fel kell mérnünk, hogy milyen anyagú, állapotú felületen szeretnénk dolgozni. Százhalombattai üzemünkben akrilát és szilikongyanta bázisú anyagokat gyártunk. Az akrilát kötőanyaggal készülő diszperziós festékek a legelterjedtebbek a piacon. Előnyük a kedvező ár, a jó színezhetőség, a könnyű felhasználhatóság. Hátrányuk a mérsékelt páraáteresztő képesség. Kiváló megoldást jelentenek a vályog falazaton kívül szinte minden egyéb felület festésére. Amennyiben fontos a falak párakivezetése – mondjuk vályogtégla, gyenge vízszigeteléssel ellátott régebbi falazatok vagy műemlék épületek esetén – akkor vetjük be a szilikongyanta bázisú festékeinket. A szilikongyanta kötőanyag költségesebb az akrilátnál, de bírja annak minden jó tulajdonságát, ráadásul sokkal jobb páraáteresztő képességgel bír.

Extra adalékanyagainknak köszönhetően minden FIT falfesték csepegésmentes és kellemesen semleges illatú!

Beltéri falfestékek

A beltéri falfestékek a kültéri testvéreikkel szemben jóval kisebb környezeti megterhelést kell, hogy elviseljenek. Nem áztatja őket eső, nem tűz rájuk a Nap. A festékek tartósságát, ellenálló képességét a bennük lévő kötőanyag mennyisége és minősége határozza meg. A beltéri falfestékek ezért kisebb kötőanyag tartalommal készülhetnek. Ebből adódóan az áruk is kedvezőbb.

Beltéri festékeink közül a FIT Prémium a magyar piacon az egyik legjobb beltartalmi értékekkel rendelkező diszperziós falfesték. A FIT színkártya pasztell színében elérhető, készre kevert, vödrös kiszerelésben. Már egy rétegben is jól fed, két rétegben alkalmazva igazán tartós, nedves ruhával könnyen tisztítható bevonatot képez. Penészgátló változatban is kapható.

A FIT Optimum festékünk fejlesztésekor a még kedvezőbb ár elérését tűztük ki célként. Kompromisszumként ez a termékünk csak fehér színben elérhető, viszont a FIT Prémiumnál bizonyítottan jobb a páraáteresztő képessége!

Kültéri falfestékek

A kültéri falfestékek kint teljesítenek szolgálatot a frontvonalban. Állják az időjárás viszontagságait, UV-sugárzást, áztató esőt, felfröccsenő vizet, hőséget, kemény mínuszokat. A FIT Silver Trend akril bázisú, diszperziós festékünknek mindez meg sem kottyan! Megnövelt kötőanyag tartalma és a tulajdonságjavító adalékanyagainak köszönhetően könnyen eldolgozható, tartós, kopásálló, akár dörzsöléssel is tisztítható, nagy színválasztékban (212 szín) elérhető festékről beszélünk. Páraáteresztő képessége limitált.

Amennyiben fontos a páraáteresztő képesség, de nem szeretnénk lemondani a FIT Silver Trend kiváló tulajdonságairól, használjuk a FIT Gold Exclusive szilikongyanta bázisú kültéri festékünket! A szilikon kötőanyag segíti a fal szellőzését miközben különösen jó színtartó képességet, tartósságot ad a festéknek. A FIT Gold Exclusive homlokzatfesték is 212 színben kapható.

Lábazati-, beton- és palafesték

Többször szó esett már az előzőekben a kötőanyag típusának és mennyiségének fontosságáról. Minél több kötőanyagot teszünk a festékbe, annál ellenállóbb lesz a környezeti hatásokkal szemben. Nagyobb mennyiségű festékanyagot (pigmentet) képes megkötni, így 8 alapszínben és egyedi sötét színekben is elérhető. A kötőnyagtartalom extra megemelésével fejlesztettük ki a FIT Titán lábazati-, beton- vagy palafestéket. A betonfestékünkben az átlagon felüli akrilát kötőanyag tartalom mellett az ásványi szemcsék méretének gondos megválasztása biztosítja, hogy az ezzel kezelt felületek hosszú ideig megőrzik eredeti színüket.  

Mélyalapozás

Festés előtt minden olyan esetben kötelező a mélyalapozás, amikor nedvszívó képességű felületre dolgozunk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy majdnem mindig szükségünk lesz Propius-G mélyalapozóra. Kivétel például, ha polisztirol hőszigetelő rendszer ragasztótapasszal simított külső rétegét nem színezővakolattal, hanem kültéri festékkel vonnánk be (a polisztirolnak és a rajta lévő vékony simítórétegnek ugyanis minimális a nedvszívása, az alapozást ilyenkor magával a festékkel végezzük úgy, hogy kissé hígabbra keverjük be az első réteget). Miért fontos, hogy festés előtt kezeljük a falat? A mélyalapozó nevében is jelzi, hogy mélyen beszívódik a felület pórusaiba erősíti az alapot és tartós kötőhidat létesít a fal és a festék között. Száraz, nagy nedvszívású felületeknél, ha alapozó nélkül vinnénk fel a festéket, akkor a benne lévő nedvességet pillanatok alatt magába szívná a fal ezáltal egyenetlen, gyengébb kötés lenne az eredmény. Ráadásul lényegesen több festékre lenne szükségünk. A népszerű Propius-G általános mélyalapozó folyékony, igen könnyen felvihető anyag. használatával tartósabb, szebb bevonatot kapunk úgy, hogy közben pénzt takarítunk meg.
“Miért fontos a festés előtti mélyalapozás?” – Az alapozás jelentőségéről bővebben a FIT Tudástár bejegyzésében olvashat!

Röviden a lényeg – a FIT falfestékcsaládja

FIT Finish Pro – beltéri finomglett

Közkívánatra fejlesztettük ki a használatra kész, beltéri, vödrös glettünket. A FIT Finish Pro nem csak nevében professzionális! Különösen nagy fehérségű, könnyen feldolgozható, gyorsan szárad és száradás után jól csiszolható simítóanyag. Q4 minőségű befejező glett. Alkalmazásával időt és pénzt takaríthat meg. Nincs hulladék, nincs vesződség a bekeveréssel! A megszokott FIT minőség: megegyezik a piacvezető multik termékeivel, az ára viszont jóval kedvezőbb! 

FIT Prémium – a legjobb beltéri falfestékünk

Ne kelljen három évente újra festeni! A FIT Prémium akril bázisú, diszperziós, beltéri falfesték kimagasló minőséget képvisel a magyar festékpiacon. Tartós festék, mely könnyen eldolgozható, nedves ruhával tisztítható és óriási színválasztékban rendelhető a FIT viszonteladói hálózat üzleteiben. Egy rétegben is jól fed. Két rétegben verhetetlen! 

FIT Prémium penészgátló – az egészséges lakókörnyezetért

A csúcsminőségű FIT Prémium beltéri falfesték speciális, penészölő, penészedésgátló adalékanyaggal kevert változata. A nedves ruhával tisztítható, tartós, a FIT színkártya minden színében rendelhető festék használatával otthona egészségessé és esztétikussá válhat. Eldolgozása könnyű, házi kivitelezéshez is javasolt.

FIT Optimum –  a fehér alapfesték

A megbízható fehér falfesték verhetetlen áron. A FIT Optimum akril bázisú, diszperziós, beltéri falfesték tartós, esztétikus felületet képez. A legjobb páraáteresztő képességgel rendelkezik a FIT beltéri falfestékek között. Eldolgozása könnyű, házi kivitelezéshez is javasolt.

FIT Silver Trend – a tartós homlokzatfesték

A FIT Silver Trend akril bázisú kültéri homlokzatfestékünk extra kötőanyag tartalmának köszönhetően ellenáll az időjárás viszontagságainak. Kiváló UV-állóság, vízlepergető képesség és színtartósság jellemzi. A FIT színkártya összes színében rendelhető a FIT viszonteladói hálózat üzleteiben. Páraáteresztő képessége limitált.

FIT Gold Exclusive – a lélegző homlokzatfesték

A FIT Gold Exclusive extra minőségű, szilikongyanta és akril kötőanyagú kültéri homlokzatfesték. A FIT Silver Trend homlokzatfestékhez hasonlóan dacol a környezeti hatásokkal. Kiváló UV-állóság, vízlepergető képesség és színtartósság jellemzi. Emellett jó páraáteresztő tulajdonsággal bír, így alkalmas műemlék épületek homlokzatainak festésére is. A FIT színkártya összes színében rendelhető a FIT viszonteladói hálózat üzleteiben.

FIT Titán diszperziós lábazatfesték – betonra, palára, lábazatra

Otthonunk külső festésekor érdemes elkülönítenünk és más anyaggal kezelnünk a falfelületek alsó, mintegy fél méteres sávját. A lábazati sáv a homlokzatok legjobban igénybe vett része. Itt a legnagyobb a mechanikai igénybevétel (véletlenül belerúgunk, nekitolunk valamit…). És ezt a rész különösen kitett a víz veszélyeinek (az áztató esők mellett a talajról felfröccsenő víz, sár is gondot jelenthet). Az extrém igénybevétel extrém erős anyagot kíván. Ez a FIT Titán lábazati-, beton- és palafesték. A FIT Titán akril bázisú, nagy kötőanyag tartalmú tartós, akár dörzsöléssel is tisztítható, színtartó, vízlepergető lábazati festék. Speciális adalékanyagainak köszönhetőan alkalmas még betoncserép, hullámpala, síkpala, illetve nem járófelületen található régi és új betonfelületek dekoratív fedő festésére.

Propius-G általános mélyalapozó – a biztos kötés

A Propius-G mélyalapozó receptúrájában a diszperziós szemcsék a megszokottnál kisebbek. Ennek köszönhetően alapozónk a vetélytársainál mélyebben tud beszívódni a kezelt felület pórusaiba. Az akrilát bázisú anyag erősíti a falat és kiváló kötőhidat képez a rá kerülő bevonatok számára. A nagy népszerűségnek örvendő Propius-G univerzálisan használható. Alkalmas a FIT falfestékek alapozására, de alkalmazhatjuk egyéb FIT termékek (pl. FIT Antigraffiti bevonat, FIT UV-Protect színvédő bevonat vagy FIT Kőbalzsam alá.) A falerősítő és a tapadóhíd funkció mellett jelentősen javítja a rá kerülő anyagok kiadósságát, hiszen telíti a nagy nedvszívású felületek pórusait, így a drága bevonó anyagból már kevesebbet vesz fel a fal.

Propius-G általános mélyalapozó koncentrátum

A mélyalapozók között kimagasló tulajdonságokkal bíró Propius-G alapozónk most már gazdaságos, koncentrátum kivitelben is megvásárolható. Könnyebben szállítható, gyorsan és egyszerűen hígítható vízzel.

Kérdése van? Szakértő kollégánk rendelkezésére áll!