fbpx Skip to content

Folyékony fólia

Gyúrható tégla, süppedő beton, folyékony fólia. A három közül az egyik kakukktojás, mert valóban létezik. Házépítők rögtön tudják, hogy a folyékony fólia kihagyhatatlan eleme egy-egy építkezésnek.

Nagy vízterhelésű helyiségekben a burkolatok felrakása előtt mindenképpen végezzünk vízszigetelést! Az előrelátásunk a későbbiekben sok bosszúságtól és felesleges kiadástól óv majd meg minket.

A kenhető vízszigetelések az elmúlt két évtizedben váltak általánossá az építőiparban. A termék lényege, hogy a burkolandó felületekre a csempézés előtt felviszik a könnyen kenhető vízszigetelést. Ez a vízzáró réteg aztán megakadályozza, hogy a falakba jusson a csempék közötti fugákon beszivárgó nedvesség.

A korszerű, könnyen kezelhető folyékony fólia megjelenése előtt vagy egyáltalán nem alkalmaztak vízszigetelést, vagy a sokkal körülményesebb bitumenes, kátrányos tekercseket használtak. Opció volt továbbá, hogy például az aljzatbeton anyagába kevertek vízzáró adalékanyagot, ami elég pazarló megoldás, hiszen az aljzat teljes vastagságában szigetel, holott elegendő erre a célra az 1 mm-es réteg is.

A FIT Aquall csúcsminőségű folyékony fólia története

A FIT laborban kifejlesztett Aquall folyékony fólia rugalmas, könnyen eldolgozható, gumiszerű emulzió. A felkent szigetelés száradás után összefüggő, vízhatlan réteget képez. Ezáltal megakadályozza a falak nedvesedését. Véd a fröccsenő víz és lecsapódó pára formájában a fugákba felszívódó nedvességtől és hatásos extrém esetekben is, például csőtörésnél.

Képzeljük el mekkora kárt tud okozni egy társasházi fürdőszoba csőtörése. Klasszikus eset, hogy ha a fürdőben bokáig áll a víz, idővel az alattunk lakók plafonjáról is csorogni kezd a nem kívánt nedvesség. Ha a fürdőszobát szakszerűen szigeteljük FIT Aquall folyékony fóliával, akkor minden víz a fürdőszobában marad, nem keletkezik kár más ingatlanban.

A FIT Aquall folyékony fólia minden olyan felületen hatékony és tartós vízzárást ad, ahol a fóliára burkolat kerül. A fedő burkolat elsősorban kültéren fontos, ahol a Nap UV sugarai jelentős terhelést jelentenek. Kiválóan alkalmazható olyan teraszok vízszigetelésére, melyek alatt lakótér található.

A FIT Aquall fejlesztésekor laborunkban megvizsgáltuk a piacon kapható folyékony fóliák vízzáró képességét. Vegyes volt a kép. Az akril kötőanyagú termékek nem teljesítettek túl jól a házi teszten. A fóliák legfontosabb tulajdonsága, a vízzárás ezért ezen a téren nem köthettünk kompromisszumot. Hamar eldőlt, hogy a FIT Aquall receptúrája nem akril bázisú lesz. A fejlesztési folyamat eredményeként végül rátaláltunk arra az anyagra, amely tartós tapadást ad és egyedülálló a vízzáró képessége. A piacvezető anyagok kiváló értékeket adtak a laborvizsgálat során. 1-2 százalék volt csupán a vízáteresztő képességük. A FIT Aquall rajtuk is túltesz. A vízáteresztése: 0 százalék.

A FIT Aquall kenhető vízszigetelés egykomponensű, oldószermentes, környezetbarát termék. Két rétegben felvitt bevonata rugalmas, repedésáthidaló tulajdonságú. Háromféle vödrös kiszerelésben kapható: 1 kg, 5 kg, 10 kg. Kedvező ára és kimagaslóan jó tulajdonságai miatt építkezéskor ezen az anyagon nem szabad spórolni!

Röviden a lényeg – a FIT kenhető vízszigetelése

Folyékony fólia
FIT Aquall folyékony fólia

A nagy vízterhelésű helyiségek burkolása előtt a falakat és az aljzatot mindenképpen el kell látnunk vízszigeteléssel. Ennek legpraktikusabb és legolcsóbb módja, ha a FIT Aquall kenhető vízszigetelő anyagot használjuk. 0 százalékos vízáteresztő képességével garantáltan megakadályozza, hogy a falakba nedvesség kerüljön. Magyar fejlesztésű, egyedi receptúra alapján három féle kiszerelésben gyártjuk. 

Kérdése van? Szakértő kollégánk rendelkezésére áll!