fbpx Skip to content

FIT hétköznapi csodaszerek

A százhalombattai FIT üzem nem csak egy egyszerű gyár. Saját laborunkban, évtizedes tapasztalattal fejlesztjük a termékeinket. Folyamatosan teszteljük a festékiparban megjelenő új alapanyagokat, hogy bevonataink minősége kiemeljen minket a konkurens gyártók közül. Néha elég csupán a jól bevált anyagokból a kellő mennyiséget beletenni receptúráinkba. Néha viszont kellenek innovatív ötletek. Ilyen például, hogy a FIT lazúrokban a megszokott akril kötőanyag egy részét lecseréltük a drágább, de lényegesen jobb tulajdonságokkal bíró poliuretánra (páratlan mechanikai tulajdonságú anyagot kapva). Vagy hogy a hőszigetelő rendszerek ragasztójába töltőanyagként az általánosan használt homok helyett az őrléssel készülő, ezáltal kontrollált szemcseméretű dolomitot tettük (lényegesen feljavítva az anyag kenhetőségét).

A laborunkban megforduló számtalan alapanyagnak inspiráló hatása van. A vegyiparban megjelenő újítások jobbnál-jobb tulajdonságú anyagokat eredményeznek, melyekből a mindennapi életünket megkönnyítő termékek készülhetnek. Minden egyes új anyag tanulmányozásakor feltesszük a kérdést, hogyan segíthet ez a vizsgált tulajdonság a hétköznapjainkban. A válaszok eredménye a „FIT hétköznapi csodaszerek” termékcsoportja.

Ezek a termékek nem képeznek olyan egységes csoportot, mint például a falfestékeink. Felhasználási lehetőségeik szerteágazók. Máshol talán „kiegészítő termékek” néven szerepelnének, de ezt nem éreztük igazságosnak velük szemben. A maga nemében, mindegyik jelentős, ne címkézzük hát őket „kiegészítőnek”.

Algásodó homlokzat, penész a hálószobában, repedező sírkő, összefirkált falak, fakuló festés? Ilyen hétköznapi kellemetlenségekre kínálunk megoldást termékeinkkel.

Lássuk, milyen problémákra adnak választ a FIT hétköznapi csodaszerek!

Hétköznapi csodaszerek

Repedező, szétfagyó beton vagy műkő felületek – FIT Kőbalzsam, szilikon kőlazúr

A kőfelületeken megjelenő hajszálrepedésekbe beszivárgó víz télen megfagy. A jég tovább feszíti a követ és a hajszálrepedésből lassan szemmel látható sérülés lesz. Végül a kő darabokra esik. Ez a folyamat természetes a hegységek aprózódása esetén, de senki sem örül neki, ha a saját kertjében figyelheti meg. A védekezés egyszerű: vízlepergetővé kell tennünk a kőfelületeket. Ha a felület víztaszító, nem jut a repedésekbe csapadék és nem tehet benne kárt a fagy. A FIT Kőbalzsam szilikon alapú környezetbarát bevonat. Alkalmazhatjuk nedvszívó és nem nedvszívó ásványi felületeken. A szilikon kiváló tulajdonságai miatt a víztől óv, de a levegőtől nem zárja el a követ.

Jelentősen megnöveli például a sírkövek, kő vagy téglakerítések élettartamát. Kis befektetéssel hosszan tartó védelmet biztosít.

Hétköznapi csodaszerek

Vandál módon összefújt falak – FIT Antigraffiti bevonat

Kedveljük a művészetet. A graffitit is. Mégis miért fejlesztettünk ki graffiti elleni szert? Mert látjuk a különbséget a kreatív, értéket képviselő falfestmények és az igénytelenül felfújt környezetromboló firkák között. Festéket és vakolatot gyártunk. Öröm látni egy-egy frissen elkészült homlokzatot. Szeretnénk segítséget nyújtani, hogy ne csak az átadáskor legyen esztétikus a felület, hanem tartósan meg tudjuk óvni az eredeti szépségében. Az antigraffiti szerek ma már nem csak a közületek számára érhetők el. Egy egyszerű kezeléssel megóvhatja akár családi házát is – biztos, hogy jobban jár, mintha újra kellene festenie kültéri falait.

Hétköznapi csodaszerek

Napsugárzásnak kitett homlokzatok kifakuló színe – FIT UV-Protect színvédő bevonat

Nyári kánikulában mindenki tudja, hogy csak óvatosan szabad kimenni a Napra. Bőrünket erős naptejjel védjük az UV-sugárzás ártalmaitól. Belegondolt már, hogy otthona az év minden napján ki van téve ennek a sugárzásnak? Talán a legveszélyesebb környezeti tényező ez a láthatatlan erő. Falfelületeinket megóvhatjuk tőle, ha olyan festéket, vakolatot használunk, melybe gyárilag kevernek UV-szűrő adalékot. Ez sajnos nem vált általánossá így szükséges lehet utólag gondoskodnunk a homlokzatok védelméről. A FIT UV-Protect színvédő bevonat vízszerű állaga miatt igazán egyszerűen felvihető akár hengereléssel, ecseteléssel vagy szórással. A felületen színtelen védőréteget képez. Megnöveli a festékek, színezővakolatok élettartamát.

Hétköznapi csodaszerek

Algásodó homlokzatok, a szobákban felbukkanó penész – FIT alga és penészlemosó

Kevés bosszantóbb dolog van, mint mikor otthonunkba megjelenik a penész. Fontos, hogy lehetőleg minél hamarabb megkezdjük a védekezést, hogy a szívós spórák ne terjedjenek tovább. Próbáljuk megszűntetni a kiváltó okokat (hőhíd, túl sok pára a levegőben – a penész elleni védekezésről a FIT Tudástár bejegyzésében olvashat részletesebben), emellett alkalmazzunk felületi kezelést. A FIT penészlemosó szer hatékonyan távolítja el a felületről a kellemetlen gombákat. A penész újbóli megjelenését megelőzhetjük penészgátló festék alkalmazásával.

Egyre gyakrabban látni a színezővakolattal bevont otthonok északi homlokzatán, hogy alga és moha csúfítja el a felületet. Sokszor elég reménytelennek tűnik a helyzet. A csúnya, fekete foltok ellen mi lehet a megoldás, ha nem akarjuk méregdrágán újra vakolni falainkat? Erre a problémára fejlesztettük ki az univerzális FIT alga- és penészlemosót. Kültéren és beltéren is bevethető. Újítsa fel algásodott falait a FIT lemosó szerével!

tapadóhíd csempére

Bontás nélkül tenne új csempét a régi burkolatra? – FIT tapadóhíd

A házfelújítások során gyakori eset, hogy a régi repedezett burkolatra szeretnénk új csempét ragasztani. A régi hidegburkolatokra viszont nem köt egyenletesen és tartósan a ragasztó. Ilyenkor célszerű a FIT tapadóhíd segítségét kérni. A kültéren és beltéren egyaránt használható szer az alapfelület érdesítésével erős tapadóréteget képez. Felhasználási köre nagy. Hasznos szerepe van nemcsak a felújítások során, de újépítés esetén beton alapozásakor, vakolatok kezelésénél, vagy ha OSB lapra szeretnénk burkolni.

Kérdése van? Szakértő kollégánk rendelkezésére áll!

A FIT hétköznapi csodaszerek