fbpx Skip to content

Nemesvakolat

A nemesvakolat vagy másnéven színezővakolat az új építésű ingatlanok legelterjedtebb homlokzati bevonata. Továbbá a régebbi házakra felvitt hőszigetelő rendszerek általánosan elterjedt védőrétege. A különböző falazatok más-más szigetelőanyagot igényelnek. Az eltérő szigetelőanyagok pedig más-más színezővakolattal kezelendők.

A nemesvakolat leginkább akril kötőanyagból, ásványi szemcsékből, színező pigmentekből és adalékanyagokból áll. Az akril színezővakolat két minőségi kategóriában érhető el a FIT festékboltokban. A FIT Bronze vakolat alapszintű termék. Megbízható, jó minőség, FIT rendszerben használva a drágább társaival megegyező idejű rendszergaranciát vállalunk rá. Kompromisszum, hogy ez a termék csak pasztel színekben érhető el. A FIT Silver színezővakolat prémium akril vakolatként kerül a polcokra. Mindkét vakolatot EPS táblákra vagy közvetlenül tégla, beton falazatra feldolgozva alkalmazzuk.

A remek mechanikai tulajdonságai mellett kiváló páraáteresztő képességgel bíró szilikon bázisú vakolatok a vályog vagy műemléki épületek bevonására is alkalmas. Kőzetgyapot szigetelésen is alkalmazható, de csúcsminőségű bevonata az EPS rendszereknek is.

A színezővakolatok fontos segítője a színre kevert vakolatalapozó. Szebb fedést, egyenletes tapadást biztosít a rákerülő nemesebb anyagoknak.